Rabu, 18 Disember 2019

Masalah Honda City | Keyless Entry

Baru-baru ni riuh di tempat aku kerja sebab ada kereta yang enjinnya masih hidup tapi tanpa pemandu. Kereta tu juga berkunci. Aku cuba berbagai-bagai usaha untuk mematikan enjin, manalah tau ada pintu yang lupa dia kunci.. 😂😂. Tapi sah, kereta tu fully locked.
Kepada anda yang ada kereta seperti ini tidak kira apa keluaran sekalipun, sering-seringlah bawa kenderaan anda ke servis senter untuk memereksa kenderaan anda. lebih kerap, lebih baik. Bukan apa bila jadi perkara mcm ni, masaklah dibuatnya. Nasib baik kereta tu tidak meletup..

Jadi, pengajaran di sini, hati - hatilah pemilik kereta yang ada teknologi keyless entry ni. Maklumlah, semakin canggih, semakin cerewet kereta. Videonya tonton di Youtube. Jangan lupa subscribe..




Tiada ulasan:

Catat Komen

Macam mana post kali ini?

Resepi Ayam Masak Satey

Assalamualaikum hai.. Entri kali ini saya kongsikan kuah kacang atau ayam masak satey resepi arwah mak saya, masak satey. Ni pun antara ma...