Lama sangat tak makan masakan mak, terutamanya Bihun goreng masakan mak sangat sedap kerana setiap kali mak goreng bihun dia akan buat sambal sekali.
Ahad, 28 Mei 2017
Ahad, 7 Mei 2017
Brangkok Pisang
Berangkok Pisang |
Hari ini mencuba resepi kuih Berangkok Pisang. Aku ni kalau pisang, tak berapa suka. Sebelum belajar resepi ni, aku hanya makan pisang setelah digoreng. Kalau makan pisang masak macam tu sahaja, memang tak lalu. mungkin bukan selera aku. Satu lagi kalau pisang muda tu dicincang halus dan diair asamkan, memang sedap dimakan bersama nasi.
Sabtu, 11 Mac 2017
Ikan Goreng Berempah
Khamis, 2 Februari 2017
Sup isi ketam bersama sayur petola
Aduh.. Lamanya tidak memblog. Asyik sebok! Tambah-tambah lagi semester 4 PJJ aku agak mencabar berbanding sebelumnya. Ya, sem pertama hingga ketiga aku boleh baca nota sambil makan ais krim. Tapi kali ini buat assignment sambil membebel.. haha. Tengok gambar di bawah tu...
Isnin, 7 November 2016
Kiulu Water Rafting : Seronok dan Berbaloi.
Selasa, 18 Oktober 2016
Bagaimanakah Jantung dan Salur Darah berkerja?
Entri ini aku translite dari bahasa English. Aku ambil sebahagian sahaja iaitu berkenaan jantung, salur darah dan paru-paru secara ringkas. Ada entri yang berkaitan dengan enrti ini. Artikal asal di sini.
Ahad, 16 Oktober 2016
Makanan, Perut dan Penyakit.
Sejak kebelakangan ini
aku kerap menerima perkhabaran tentang kematian kawan-kawan dan
kenalan. Tiada yang mengejutkan bila sesuatu yang hidup telah menemui mati
kerana Allah telah berjanji bahawa tiap-tiap yang bernyawa atau hidup itu pasti
akan merasai mati.
Langgan:
Catatan (Atom)
-
Gambar hiasan (Kalau ada gambar nanti aku tukarlah) Aku jatuh cinta dengan sup ikan gaya Cina ni masa bermastautin di W.P Labuan. Bole...
-
Jeruk Tuhau Jeruk Tuhau ni dibuat dari Pokok Tuhau la. Kalau mahu tengok gambar boleh google. Pokok ni biasa terdapat di sekitar Ken...
-
Pengenalan Kepelbagaian kaum di Malaysia telah pun wujud sejak sebelum merdeka lagi. Secara teorinya, Bangsa Melayu terdiri daripada be...